Wednesday, February 18, 2009

Henry T. Laurency raamatust " Tõhususe filosoofia ja Sfinksi kolm küsimust" tsitaate

"Kõik elus annab tunnistust iseenesest. Kes tegutseb, näitab enda olemust. Paigalistuja või magaja paljastab enda oma. Olles vait, arvavad inimesed, et nad ei ole midagi öelnud. Nende vaikus aga oli valjuhäälne vastus. Inimese enda olemus räägib nii valjusti, et ei ole kuulda, mida ta ütleb."

"On olemas külvi ja lõikuse seadus. Kõik tehtud "hea" ja "kurja", iga ligitõmbava, jaatava ja armastava, samuti nagu ka iga eemaletõukava, eitava ja armastuseta mõtte, mida oleme mõelnud, tunde, mida oleme tundnud, sõna mille oleme lausunud, teo, mille oleme teinud, saame tagasi sama mõõdupuuga kas käesolevas või tulevastes eludes. Selle eest ei ole võimalik põgeneda, sest ükski jumal ei saa muuta eluseadust."

"Loodus on läbinisti seadustele alluv. Uurija otsib ja leiab need seadused. Ilma objektiivset, tavapärasest palju laiemat nägemisvõimet omamata on vähe võimalusi arvestada muid seadusi peale mehhaaniliste loodusseaduste."

"Igal indiviidil on ülesanne, mis ootab täitmist just tema poolt. See on määratud tema olemuse tervikuga ja viisil, mille kaudu maailma teadvus just temas oma väljenduse leiab. Võistlemine puudub, kuna iga ainulaadne olend sooritab töö, milleks keegi teine võimeline ei ole. "

"Inimese õige kutsumus on see, millesse ta tõelise pühendumusega süveneda suudab."

No comments: