Sunday, November 27, 2011

Reiki, Reiki abil ravimine, Reiki pühitsemise tähtsus

Reiki
Reiki ei ole religioon, kuid samal ajal on ta kõigi religioonide elav sisu, see peamine, mis neis toimub. Diane Stein on sellest kirjutanud nii: „Reikist kasutatakse elujõu energiat. Inimesel, kes on saanud Reiki pühitsuse, on energiakanalid avatud, vabastatud blokeeringuist. Sellest hetkest alates ta mitte ainult ei saa rohkem eluenergiat, Ki-d enda tervendamiseks, vaid saab ka osadusse üleüldise Ki või Tshi (tshi- eluenergia hiinakeelne nimetus, samas mis jaapani keeles Ki) lättega. Seda energialätet võib igaüks nimetada nii nagu talle meeldib /.../. Paljud armastavad nimetada seda kosmiliseks energiaks.“

Mikao Usui leidis uuesti üles vahepeal unustuse hõlma vajunud viisi, kuidas inimene võib saada kosmilise energia kanaliks. Tõsi küll, tema ei saanud seda pühitsuse kujul õpetajalt, vaid jõudis selleni ise, kuid ta nägi selleks väga palju vaeva, õppis ära sanskriti ja tiibeti keele, uuris vanu tekste, elas ja õppis zen-kloostrites, saavutades lõpuks täieliku mõistmise pikaajalise paastu läbi mägedes. Mäelt laskudes lõi ta suure varba vastu kivi veriseks. Ta istus maha, võttis varba vaistlikult pihku ja ennäe imet! – käed läksid tuliseks ning haav kasvas kokku nagu poleks seda olnudki. Mäejalamil astus ta sisse majja, kus pakuti rändureile süüa ning tellis mitmekäigulise lõuna, mis polnud peale pikaajalist paastu kindlasti kõige targem tegu. Ent ei juhtunud midagi halba, ei järgnenud tüsistusi. Toidu toonud naine kannatas hirmsa hambavalu käes. Usui pani käed kahelt poolt ta

põskedele ja valu oli kui peoga pühitud. Kui Usui jõudis tagasi kloostrisse, öeldi talle, et ta vaimulikul isal on astriidihoog ja ta vaevleb voodis, läks Usui ja tegi oma kätega temagi terveks. Neid nelja juhtumit, mis leidsid aset pärast seda, kui Usui naases mägedest, tuntakse ka kui Reiki nelja imet. Seega on siis võimalik jõuda Reiki lättele ka iseseisvalt, see enda jaoks ise avastada, kuid muidugi on palju lihtsam saada pühitsus õpetajalt, kes on selle omakorda saanud oma õpetajalt.

Reiki abil ravimine

Reikiga ravija ei pruugi teada isegi seda, mis haigust ta ravib, sest energia, mis siin toimib, on palju targem kui inimmõistus ning suundub ise sinna, kuhu vaja, ravides mitte ainult seda haigust, mille käes inimene hetkel kannatab, vaid tervendades kogu ta keha. Näiteks, kui peavalu on tingitud stressist, hajutab Reiki ka stressi. Piisab, kui käed panna ravialuse kehale.

Reiki mõju tunnetavad hästi ka koduloomad, isegi taimed. Kuigi Reiki abil ei saa üldiselt parandada kaasasündinud defekte, juhtub aegajalt siiski ka imesid. Kuigi Reiki ravis kasutatakse käsi, pole käed sugugi ainus koht, kust meil tulvab energiat. Kui näiteks teie jalatallad puutuvad vastu koera ja te tahate anda talle Reikit, siis see toimib ja koerast on näha, et ta võtab Reikit vastu. Kätele keskendumine on õigustatud vaid sel määral, kuivõrd klassikalises Reikis kasutatakse energia edasi andmisel käsi. Reiki ei ole aga üldsegi mitte ainult ravimeetod, Reiki energiat saab kasutada mistahes muulgi tegevusalal, näiteks kunstiloomingus.

Reiki pühitsuse tähtsus

Nii inimese kui looma elav organism kiirgab soojust ja energiat. Ehkki see on nii, annab Reiki pühitsus ometigi palju juurde, avab meile pühitsuse ühenduse Ki ammendamatu reservuaariga. Sellest peale kui keegi on pühitsuse saanud, pruugib tal vaid asetada käed enda või mõne teise inimese kehale ja tervistav energia hakkab kohe voogama läbi käte. See energia tervendab kõigepealt pühitsuse saanu enda ja siis hakkab tema läbi tervendama ka teisi. Erinevus tavalisest kätega ravimisest tuleb ilmsiks ka selles, et Reiki pühitsuse saanu, kui ta ravib, ei tunne ta

raviseanssi lõpetades kunagi kurnatuna, energiast tühjaks imetuna, vaid veelgi energiaküllasemana kui seanssi alustades. Pühitsus on võimas jõud. Reiki pühitsuse näol saame osa sellest Mikao Usui elavast kogemusest, mida on samuti ta õpilaste poolt katkematult edasi antud ja mida ma omakorda võime edasi anda.
Pühitsust võib edasi anda mitmel viisil, sellest võib teha kauni rituaali, kuid pühitsuse võib anda ka kiiresti ja ilma erilise tseremooniata. Igal juhul on aga pühitsus maagiline kingitus. Pühitsuse andmisel seisab pühitseja kõigepealt pühitsetava selja taha ja joonistab õhus Reiki sümbolid. Seejärel astub ta

pühitsetava ette ja joonistab uuesti sümbolid. Siis seisab ta jällegi pühitsetava selja taha ja viib pühitsuse lõpuni. Võimatu on öelda, kuidas keegi tajub pühitsuse ajal toimuvat. Nii palju nagu on erinevaid inimesi, on ka erinevaid vastuvõtuviise. Mõni näeb värve, teine näeb oma eelmisi elusid, kolmas kuuleb helisid ja tunneb, et ta täitub valgusest. Üsna üldine on aga see, et kui nüüd inimene pärast pühitsuse saamist asetab käed kellegi kehale, tunneb ta neis kohe iseloomulikku soojust. Kui inimene on juba varem tegelenud kätega ravimisega, ei annnagi Reiki pühitsus talle midagi põhimõtteliselt uut, kuid võimendab ta seniseid võimeid.

Reiki I pühitsus ravib pühitsuse saajat juba iseenesest – on täiesti ootuspärane, et kuu möödudes pühitsusest on selle inimese tervislik seisund tunduvalt paranenud. Ka võib pühitsuse saaja hakata kohe ravima kätega ennast ja teisi. Tavaliselt võtab pühitsuse järel kolm-neli nädalat aega, enne kui värske pühitsetu on täielikult kohanenud uudse olukorraga, millesse ta on nüüd pühitsuse järel jõudnud. Unenäod võivad muutuda eredaimaks, unes võib ilmuda pilte eelmistest eludest. Pole võimatu, et esile tulevad ka mõned tervisehäired, seda eriti siis kui inimeses on suuri seesmisi vastuolusid. Ebasoovitatavaist nähetest saab jällegi võitu end kätega Reiki abil ravides.

Reiki II pühitsus lisab veelgi pühitsetu ravivõimet. Mitte, et tegemist oleks tema isikliku võimega, ravija on vaid Reiki kanaliks, ta on ise täiesti passiivne, kuid Reiki toimib tema läbi. Seega on ka seletatav, miks Reikiga ravimisel ravija ei väsi – ta ei kuluta ju oma energiat, vaid on üksnes kanaliks. Ka tuleb toonitada, et iga ravimise käigus terveneb tervendaja ka ise. Reiki II puhul tutvustatakse esmakordselt kolme Reiki sümbolit ja hakatakse neid siis ka teadlikult kasutama. Tegelikult on need sümbolid juba peale Reiki I pühitsuse saamist pühitsetu auras olemas ja toimivad ka ta käte kaudu ilma, et ta seda ise pruugiks teada.

Reiki III – see on juba meisterõpetaja tase. Reiki III kasutab kate uut sümbolivõtit ja lisandub ka täiendav esoteeriline info sümbolite ja pühitsuste andmise metoodika kohta.
Luhaäär, I. Arendagem sensitiivseid võimeid. Tallinn. 2004. Lk 174-182.

No comments: